Cart 0

Nu te zien in het Flower Art Museum

giphy.gif
 

The Road To Now - Arjan van Arendonk

13 oktober 2018 - 6 januari 2019

De kleurrijke, florale composities van Arjan van Arendonk (Waalwijk, 1957) zijn een ware lust voor het oog. Een geborduurd ijsvogeltje fladdert rond tussen pasteus geschilderde bloemmotieven, alsof het nooit iets anders heeft gedaan. Wie goed kijkt, ziet dat de kunstenaar voorgedrukte stoffen gebruikt als ondergrond voor zijn schilderijen. Zo speelt hij een spel met de kijker. Het alledaagse wordt bijzonder, het bijzondere alledaags. Wat overblijft zijn composities die een fijn gevoel voor balans en een optimistische levensvisie verraden.

Arjan van Arendonk behoort tot de meest interessante ‘bloemkunstenaars’ van Nederland. In dertig jaar ontwikkelde hij zich tot een kunstenaar die verschillende technieken en materialen gebruikt. Deze solotentoonstelling brengt zijn ontwikkeling tot veelzijdig kunstenaar in beeld en laat veel recent werk zien. 

Arjan van Arendonk - Red Greetings.jpg
 
Bloemstilleven met rozen, keizerskroon en fruit, 60 x 50 cm, olieverf op paneel.jpg

Aankondiging Masterclass Cornelis le Mair en Ki Tan op 10 november 2018. © Peace Rose Cottage Productions.

Oude meesters door jonge ogen

Hedendaagse bloemstillevens

13 oktober 2018 - 6 januari 2019

De bloemstillevens van Oude Meesters uit de Nederlandse schilderkunst zijn wereldberoemd. Het werk van kunstenaars als Rachel Ruysch, Jan van Huysum en Georgius van Os spreekt niet alleen tot de verbeelding van een groot publiek, maar is ook een bron van inspiratie voor hedendaagse kunstenaars.

Deze tentoonstelling maakt duidelijk dat het genre ook nu nog springlevend is. Er is gevarieerd werk te zien van de schilders Cornelis le Mair (afbeelding), Jos Aanraad en Ruud Verkerk en van de fotografen Ki Tan, Robin Noorda en Margot van de Stolpe.

Bekijk ook de agenda voor de workshops die naar aanleiding van deze tentoonstelling plaatsvinden.

Purple.png
 

Tropisme Lab

De Amsterdamse kunstbeweging Tropisme maakt kunst die speelt met de perceptie. Vanuit een grote affiniteit met de plantenwereld bevinden de projecten zich op het snijvlak van natuur, wetenschap en techniek. Een voorbeeld is het baanbrekende project Fotosynthese, waarin de kunstenaars nieuw licht werpen op planten door ze met ongewone, vaak wetenschappelijke technieken te fotograferen. Tropisme heeft een vaste plek in het Flower Art Museum en presenteert daar regelmatig nieuw werk.

Met werk van Frans Holthuysen, Alfred Marseille, Robin Noorda (afbeelding) en Margot van de Stolpe.

001 Giant Rhubarb 1147 80X60 50% L.jpg
 
41654968_535175300240470_4455041590410346496_n.jpg

Beeldentuin

Op het dak van het Flower Art Museum is een ruime beeldentuin met uitzicht op de watertoren en de Westeinderplassen. Het thema is momenteel ‘Birds Paradise’. Er is werk te zien van o.a. Maarten Boon (met zijn ‘Ondines’), Marjolijn Janzen, Vicky Missaar-Brinkmann en Leo Nellestein (afbeelding).

Geel.jpg
 
 

Vrij werk

Naast diverse tentoonstellingen presenteert het museum een wisselende collectie ‘vrij werk’ van diverse kunstenaars. Van 13 oktober t/m 6 januari is er werk te zien van o.a. Hermien Buytendijk, Louise van Eenennaam, Xiaoling Huang, Hans Ottenhof, Hans Rikken, Hedwig Smulders, Ki Tan en Tilly Wils.