BINNENKORT IN FAM

 

zondag 21 juli 2019

start nieuwe tentoonstellingen

Vanaf 21 juli zijn de nieuwe tentoonstellingen ‘Flora Botanica’ en ‘Bees, bugs & butterflies’ te zien in het Flower Art Museum. Beide tentoonstellingen lopen t/m 29 september.

Lees verder


zaterdag 10 augustus 2019

workshop botanische boekenlegger maken

Botanisch tekenen is een kunstvorm met een lange traditie. Tijdens deze workshop gaat u zelf aan de slag volgens de basisbeginselen van het botanische tekenen en schilderen. De workshop wordt gegeven door Els van der Giessen van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland.

Tijdens de workshop kunt u een bloem naar de werkelijkheid tekenen, daarna inkleuren of schilderen. Na afloop wordt uw werk gelamineerd en kunt u het in de vorm van een boekenlegger mee naar huis nemen. Bloemen, teken- en schildermateriaal zijn aanwezig.

Deze workshop is zaterdag 10 augustus van 13.30 – 16.00 uur. Kosten zijn € 10,- incl. koffie/thee. Museumvrienden: € 6,50. Aanmelden kan via info@flowerartmuseum.nl en tel. 0297-364400.


vrijdag 23 augustus 2019

lezing ‘Inleiding tot de botanische kunst’

Van 21 juli t/m 29 september is in het Flower Art Museum de tentoonstelling ‘Flora Botanica’ te zien. In dit kader wordt vrijdag 23 augustus een lezing gegeven over botanische kunst door Els Hazenberg-Meertens. Aan bod komen de geschiedenis, de technieken en ook de bloemstillevens uit de Gouden Eeuw.

Els Hazenberg woont al 45 jaar in Aalsmeer en is werkend lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Deze vereniging heeft als doelstelling het geven van voorlichting en het onder de aandacht brengen van botanische kunst bij een zo breed mogelijk publiek. Er is veel aandacht voor het bevorderen van de kwaliteit van de botanische kunst in Nederland.

“Na een druk leven als bloemenarrangeur en als lerares bloemsierkunst met het geven van demonstraties en workshops in binnen- en buitenland, heb ik sinds 2003 meer tijd voor mijn hobby tekenen. Al als kind was ik zeer geïnteresseerd in de natuur en het buiten zijn. Een tuinbouwopleiding was een goede keus voor mij. Als bloemsierkunstenaar werk je intensief met kleur, vorm, lijn, textuur en driedimensionale vormgeving. Het is nu enorm boeiend voor me die elementen gedetailleerd op papier over te brengen”, aldus Els Hazenberg.

De lezing begint vrijdag 23 augustus om 20.00 uur (museum open vanaf 19.30 uur). Entree: € 5. Museumvrienden: € 2,50. Aanmelden kan via info@flowerartmuseum.nl en tel. 0297-364400.


vrijdag 30 augustus 2019

Merel Vercammen (viool) & Anneleen Schuitemaker (harp) -
Engel of Bengel

Als u de afgelopen tijd naar het Concertgebouworkest bent geweest, dan is de kans groot dat u daar harpiste Anneleen Schuitemaker heeft horen spelen. Anneleen geldt als een van de grootste Nederlandse harptalenten van dit moment en speelt met diverse toporkesten over de hele wereld.

Lees verder


zaterdag 21 en zondag 22 september 2019

kunstroute aalsmeer

Het Flower Art Museum is dit weekend weer onderdeel van de Kunstroute Aalsmeer. Op beide dagen zijn er extra activiteiten in het museum. Meer info volgt.