zondag 25 november: workshop sumi-e

Sumi-e betekent ‘schilderen met zwarte inkt’. In deze workshop van kunstenares

Louise van Eenennaam (die in het museum exposeert) leer je de basisstreken van deze Japanse schilderkunst. Je schildert op rijstpapier, de inkt maak je zelf op een inktsteen. Een korte meditatie om tot rust te komen maakt deel uit van de workshop. Na de lunch kies je een onderwerp uit het ruime aanbod voorbeelden: bamboe, pruimenbloesem, orchidee, chrysant en andere bloemen. Het onderwerp wordt in een paar streken geschilderd, Sumi-e is de ‘kunst van het weglaten’.

Schilderervaring is niet vereist.

 
22.lotus zw.jpg
 

datum

zondag 25 november
10.30 - 15.30 uur

kosten

75 euro incl. lunch en materiaal

aanmelden

info@flowerartmuseum.nl


zaterdag 8 december: workshop fotografie - ‘stilleven schilderen met licht’

Robin Noorda (director of photography) en Margot van de Stolpe (art director) zijn kunstenaars van het Tropisme-collectief en maakten samen de serie Ultra Vanity stillevens die dit najaar in het museum te zien is. Op 8 december geven zij twee workshops stilleven fotograferen en bewerken in Photoshop.

Tijdens de workshop maak je een opname waarbij volop aandacht wordt besteed aan compositie en uitlichting. Vervolgens wordt in de bewerking met lagen van verschillende belichting gewerkt, waardoor je de magie van het licht op ultieme wijze in de hand hebt. Zo ontwikkel je de vaardigheid om ‘te schilderen met licht’.

Robin Noorda en Margot van de Stolpe (Tropisme), Jour de Fête.jpg

datum

zaterdag 8 december
10.30 - 13.00 uur (groep 1) of 14.00 - 16.30 uur (groep 2)

kosten

60 euro (5 euro korting als je ook deelneemt aan de Masterclass Stilleven op 10 nov.)

aanmelden

info@flowerartmuseum.nl