Van galerie naar museum

Het Flower Art Museum bevindt zich in de voormalige reinwaterkelder van Aalsmeer, tegenover de bekende watertoren. Op deze locatie was lange tijd een kunstgalerie gevestigd: Galerie Sous-Terre. Dit familiebedrijf is eigendom van Nol de Groot en Bernadette Zeegers. In 1989 begonnen zij een eerste galerie in Lithoijen, Noord-Brabant. In 2007 kwam de galerie in Aalsmeer daarbij.

Na ruim tien jaar hebben zij het plan opgevat om de galerie in Aalsmeer om te vormen tot een museum met als thema bloemen en planten. Daarmee speelt het museum in op de bekendheid van Aalsmeer als bloemendorp. Het museum heeft een binnenruimte van 1.000 m2 en een beeldentuin op het dak. Het gebouw en de ligging aan de Westeinderplassen maken dit een bijzondere locatie. Vanaf het terras in de beeldentuin is er een prachtig uitzicht op het plassengebied.

Het Flower Art Museum is officieel geopend op 1 juli 2018. Om de doelstellingen van het museum verder te realiseren en de toekomst te waarborgen is op 26 februari 2019 de Stichting Flower Art Museum opgericht.

Medewerkers Flower Art Museum

Nol de Groot – directeur
Constantijn Hoffscholte – museumcoördinator
Karina Tan – projectleider tentoonstellingen en inrichting
Jeroen de Groot – algemene ondersteuning
Bernadette Zeegers – adviseur

Het museum maakt daarnaast dankbaar gebruik van de hulp en ondersteuning van circa twintig vrijwilligers, die optreden als gastvrouw/gastheer en helpen met allerlei voorkomende werkzaamheden.