Floral Art Collection

Eind 2018 werd het Flower Art Museum benaderd door WE Fashion met de vraag of wij kunstenaars konden aandragen voor het ontwikkelen van een hoogwaardige 'floral art' modecollectie. Via het museum is de link gelegd met Arjan van Arendonk, die op dat moment een solotentoonstelling in het museum had. Zijn werk bleek qua kleur- en materiaalgebruik perfect te passen bij de plannen van WE Fashion.

Op basis van vier kunstwerken ontwikkelde WE in samenwerking met Arjan een collectie bestaande uit negen fleurige items. Deze premium en duurzaam geproduceerde collectie is eind augustus gelanceerd.

De Floral Art Collection wordt uitgebracht onder het sublabel WE STUDIO. WE® lanceert onder deze paraplu capsulecollecties met bijzondere verhalen, soms op basis van co-creatie, geproduceerd van exclusieve materialen en in kleine oplages. Voor deze collectie heeft Head of Design Women Jeanine Lindenberg zich laten inspireren door bloemen in Nederlandse kunst.

“Wij bezochten het Flower Art Museum in Aalsmeer, waar verschillende kunstenaars zich voor hun kunstwerken hebben laten inspireren door bloemen. Het werk van Arjan sprong er voor ons gelijk uit! Zijn manier van ‘hergebruik’, het specifieke materiaalgebruik, de gelaagdheid en de intense kleuren, hiermee zagen wij prachtige prints voor ons. Samen hebben we vier van zijn werken geselecteerd, waar wij vervolgens een print mee hebben ontwikkeld. We zijn erg blij met het eindresultaat. Als je de mooie stof ziet, wil je bijna de bloemetjes ervanaf pakken, zo goed is de gelaagdheid in de print terug te zien!”, aldus Jeanine Lindenberg.

Arjan gebruikt vintage stoffen, die hij over de hele wereld inkoopt, als basis voor zijn kunstwerken. Hij bewerkt deze stoffen met acrylverf, gekleurde siliconen en verschillende vormen van borduurwerk. In samenwerking met het TextielMuseum in Tilburg ontwikkelt Arjan borduursels, zoals de supergedetailleerde kolibries, die ook terugkomen in de capsulecollectie. Met zijn unieke manier van werken transformeert Arjan een vintage tafelkleed of vergeten stof tot een levendig kunstwerk.

Meer info op de website van WE Fashion.

WE Floral Art_Look1 Isabella_183_1.jpg
Constantijn Hoffscholte