Tentoonstellingen najaar 2018 geopend

Zaterdag 13 juli zijn de najaarstentoonstellingen in het Flower Art Museum geopend. Museumcoördinator Constantijn Hoffscholte en kunstenaar Arjan van Arendonk spraken de genodigden toe, waarna iedereen uitgebreid de tijd nam om het werk te bewonderen.

Tot en met 6 januari 2019 is in het museum een grote tentoonstelling te zien met werk van Arjan van Arendonk (Waalwijk, 1957). Zijn kleurrijke, florale motieven zijn een ware lust voor het oog. Van Arendonk gebruikt voorgedrukte stoffen als ondergrond voor zijn schilderijen. Ook het gebruik van siliconen met kleurpigment is opvallend. De kunstenaar speelt een spel met de kijker: het alledaagse wordt bijzonder, het bijzondere alledaags. Wat overblijft zijn composities die een fijn gevoel voor balans en een optimistische levensvisie verraden.

Arjan van Arendonk behoort tot de meest interessante bloemkunstenaars van Nederland. In dertig jaar ontwikkelde hij zich tot een kunstenaar die verschillende technieken en materialen gebruikt voor zijn composities. De tentoonstelling in het Flower Art Museum laat zijn ontwikkeling als kunstenaar zien. Eerder exposeerde hij onder meer in het Groninger Museum, het Noord-Brabants Museum en veelvuldig in het buitenland.

Hedendaagse bloemstillevens
Daarnaast presenteert het Flower Art Museum ook de tentoonstelling ‘Oude meesters door jonge ogen’. De bloemstillevens van Oude Meesters uit de Nederlandse schilderkunst zijn wereldberoemd. Deze tentoonstelling maakt duidelijk dat het genre ook nu nog springlevend is. Er is gevarieerd werk te zien van de gerenommeerde schilders Cornelis le Mair, Jos Aanraad en Ruud Verkerk en van de experimentele fotografen Ki Tan, Robin Noorda en Margot van de Stolpe.

Vrij werk
Het Flower Art Museum benadert elk kwartaal ook een aantal kunstenaars om werk te exposeren in de ‘vrije ruimte’ van het museum. Deze periode zijn dit Hermien Buytendijk, Louise van Eenennaam, Xiaoling Huang, Hans Ottenhof, Hans Rikken, Louis la Rooy, Hedwig Smulders en Tilly Wils. Daarnaast zijn de tentoonstelling van kunstbeweging Tropisme en de beeldentuin te bezoeken.

Het Flower Art Museum is gevestigd aan de Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Het museum is open van vrijdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur, voor groepen ook op afspraak. Entree is 5 euro p.p., kinderen t/m 14 jaar gratis. Omdat met hedendaagse kunst wordt gewerkt, is het merendeel van het werk ook te koop.

Constantijn Hoffscholte