Bloemen & Kunst Tour

De Bloemen & Kunst Tour verbindt het Flower Art Museum en tuinbouwmuseum de Historische Tuin in Aalsmeer. U kunt zelf bepalen waar u begint en hoe lang u de tijd neemt. Ook een vaartocht met de Westeinder Rondvaart behoort tot de mogelijkheden. Onderweg komt u langs mooie plekjes en bezienswaardigheden, waaronder kunst in de openbare ruimte. Ook zijn er diverse mogelijkheden om te pauzeren voor een drankje of lunch.

De routes zijn te downloaden van deze pagina en op papier verkrijgbaar in de musea.
Voor downloaden: scroll naar beneden en open de route via de rode knop (Nederlands of Engels).

Wilt u fietsen huren? Neem contact op met Waning Tweewielers, deze winkel zit nabij het startpunt van de routes. De routes zijn ook hier verkrijgbaar.

 
 

Fietsroutes

Route 15 km

Deze route loopt door Aalsmeer. Onderweg passeert u o.a. de watertoren, Fort Kudelstaart, bloemenveiling FloraHolland en enkele bloemsculpturen. Ook fietst u het mooie pad langs de Molenvliet en krijgt u een stukje van de dorpskern van Aalsmeer mee.

Route 25 km

Dit is wat in Aalsmeer ook wel het ‘rondje Poel’ wordt genoemd. U fietst een ronde om de Westeinderplassen. Onderweg passeert u o.a. de watertoren, Fort Kudelstaart en het charmante Bilderdam. U eindigt in de dorpskern van Aalsmeer.

 

 

Wandelroute

De wandelroute is 5 kilometer en loopt van het Flower Art Museum naar de Historische Tuin en terug. Uiteraard kunt u de route ook in omgekeerde volgorde lopen en bij de Historische Tuin beginnen.

Onderweg komt u langs de watertoren, de Westeinderplassen en maakt u een ronde door de dorpskern met o.a. het raadhuis, het beeld Flora en de ‘Mijmerbank’ van kunstenares Anneke Harting aan de Ringvaart.

 
20160918_120330_resized.jpg
 
 

Deze routes zijn mogelijk gemaakt in het kader van het project ‘Amsterdam Bezoeken, Holland Zien’.