The Art of Music

In 2019 is violiste Merel Vercammen als ‘musician in residence’ verbonden aan het Flower Art Museum. Zij programmeert een vierdelige concertreeks met zowel jonge talenten als bekende musici. Zij spelen vrije improvisaties bij de kunstwerken in het museum en prachtige muziek, van klassiek tot jazz.

 
 
Merel Vercammen (foto: Marco Borggreve)

Merel Vercammen (foto: Marco Borggreve)

 
 

Merel Vercammen (1988) is een van de grote talenten van de Nederlandse klassieke muziek. Zij studeerde aan het Royal College of Music in Londen en was prijswinnares van o.a. de London Grand Prize Virtuoso Competition en het Prinses Christina Concours. Merel speelt in concertzalen over de hele wereld, zoals het Concertgebouw in Amsterdam en de Elbphilharmonie in Hamburg. Ook stond ze als improvisator en gastsolist 40x in de voorstelling van Herman van Veen in Carré.


vrijdag 15 februari 2019

Merel Vercammen & Joachim Eijlander - Alles begint bij Bach

Johann Sebastian Bach is één van de meest geliefde componisten ooit. Maar wie was hij? En wat maakt zijn muziek zo bijzonder? Tijdens dit concert proberen violiste Merel Vercammen en cellist Joachim Eijlander deze vragen te beantwoorden. Merel en Joachim spelen delen uit Bachs muziek voor cello en viool — solo én samen. Ook tijdgenoten van Bach en latere componisten die door Bach zijn beïnvloed komen aan bod.

TICKETS bestellen


vrijdag 24 mei 2019

Merel Vercammen (viool) & Vincent Houdijk (vibrafoon) & Wilco Oomkes (accordeon) - The Art of Improvisation

Tot honderd jaar geleden was improvisatie in de klassieke muziek heel gewoon. Beethoven, Liszt, Chopin; ze waren allemaal goed in het spontaan componeren. Deze "skill" is tegenwoordig echter bijna alleen nog maar bij organisten en jazzmuzikanten te vinden.

Merel gelooft in de kracht van muziek die ontstaat op het moment, en wil improvisatie een nieuwe impuls geven. Uit wetenschappelijk onderzoek naar improvisatie in klassieke muziek kwam al naar voren dat dit zowel bij de musici als de luisteraars leidt tot meer activatie van hersengebieden die gelinkt zijn aan creativiteit. Het resultaat is een uniek concert, een eenmalige belevenis, geïnspireerd op prachtige kunst. Het publiek volgt daarbij de musici op hun route langs de kunstwerken.

tickets bestellen


vrijdag 30 augustus 2019

Merel Vercammen (viool) & Anneleen Schuitemaker (harp) -
Engel of Bengel

Als u de afgelopen tijd naar het Concertgebouworkest bent geweest, dan is de kans groot dat u daar harpiste Anneleen Schuitemaker heeft horen spelen. Anneleen geldt als een van de grootste Nederlandse harptalenten van dit moment en speelt met diverse toporkesten over de hele wereld.

In dit concert wordt de harp naar voren gehaald als veelzijdig kamermuziek instrument; soms engelachtig, soms juist ontzettend krachtig. U hoort muziek voor viool en harp van onder andere Saint-Saëns, Fauré en Bartók.

tickets bestellen


vrijdag 8 november 2019

Merel Vercammen (viool) & Mike Boddé (piano) & Sterre Konijn (zang) - Nachtlicht: Een muziekvoorstelling over de slaap en het onderbewuste

‘Bij deze voorstelling zou ik het eigenlijk een compliment vinden als mensen slaperig worden.’ - Mike Boddé

Beleef de nacht intens met Sterre, Merel en Mike. Beleef hun dromen en hun nachtmerries. Laat je meevoeren naar het moment waarop het onderbewuste spreekt, het moment dat creativiteit het licht vindt.

Luister naar nachtmuziek in het schemerduister; nachtelijke jazz, nachtelijke improvisaties en natuurlijk ‘nocturnes’: de nachtmuziek uit de klassieke wereld. En hoe donker het ook wordt, de drie zorgen altijd dat er een vlammetje in de duisternis blijft branden; een nachtlampje van mooie muziek, de muziek van het nachtlicht.

tickets bestellen


TOELICHTING KAARTVERKOOP

Via bovenstaande links bij de concerdata kunt u kaarten bestellen.
Op bestelde kaarten wordt geen geld teruggegeven. Wel kunt u kaarten aan iemand anders doorgeven als u onverhoopt zelf verhinderd bent.