Van galerie naar museum

Het Flower Art Museum bevindt zich in de voormalige reinwaterkelder van Aalsmeer, tegenover de bekende watertoren. Op deze locatie was lange tijd een kunstgalerie gevestigd: Galerie Sous-Terre. Dit familiebedrijf is eigendom van Nol de Groot en Bernadette Zeegers. In 1989 begonnen zij een eerste galerie in Lithoijen, Noord-Brabant. In 2007 kwam de galerie in Aalsmeer daarbij.

Na ruim tien jaar hebben zij het plan opgevat om de galerie in Aalsmeer om te vormen tot een museum met als thema bloemen en planten. Daarmee speelt het museum in op de bekendheid van Aalsmeer als bloemendorp. Het museum heeft een binnenruimte van 1.000 m2 en een beeldentuin op het dak. Het gebouw en de ligging aan de Westeinderplassen maken dit een bijzondere locatie. Vanaf het terras in de beeldentuin is er een prachtig uitzicht op het plassengebied.

Medewerkers Flower Art Museum

Nol de Groot – directeur