Cart 0

Nu te zien in het Flower Art Museum

giphy.gif
 
 

Reinoud van Vught en
Seet van Hout

6 juli - 30 september

In het nieuwe Flower Art Museum in Aalsmeer is van juli tot en met september een grote duotentoonstelling te zien van Reinoud van Vught en Seet van Hout. Deze Nederlandse kunstenaars hebben ieder hun eigen stijl en werkwijze, met als raakvlak de gedeelde inspiratie uit bloemen en de natuur.

Hun werk - op linnen en papier, van herkenbaar tot abstract, levensgroot en op bescheiden formaat – vormt een interessant contrast en een verrassend geheel tegelijk. 

 Seet van Hout

Seet van Hout

 Reinoud van Vught

Reinoud van Vught

 
1 Flos Pol  Serie TUINWERKEN cm olieverf op linnen  120 x 100 € 3150,00.jpg

De tuin als inspiratiebron

6 juli - 30 september

Groot of klein, onderhouden of niet, de tuin is voor veel mensen de meest directe verbinding met de natuur. In de tuin ontspannen we, kwetteren de vogels, praten we op lange zomeravonden met vrienden. Ondertussen groeit, bloeit en kruipt er van alles om ons heen. In deze thematentoonstelling laat een aantal kunstenaars zien hoe ‘de tuin’ hen inspireert, fascineert en in beweging brengt.

Met werk van: Mary Kuiper, Jacqueline van Kester, Theo Leijdekkers, Flos Pol (afbeelding) en Corry Zwart.

Purple.png
 

Tropisme Lab

De Amsterdamse kunstbeweging Tropisme maakt kunst die speelt met de perceptie. Vanuit een grote affiniteit met de plantenwereld bevinden de projecten zich op het snijvlak van natuur, wetenschap en techniek. Een voorbeeld is het baanbrekende project Fotosynthese, waarin de kunstenaars nieuw licht werpen op planten door ze met ongewone, vaak wetenschappelijke technieken te fotograferen. Tropisme heeft een vaste plek in het Flower Art Museum en presenteert daar regelmatig nieuw werk.

Afbeelding: Robin Noorda.

001 Giant Rhubarb 1147 80X60 50% L.jpg
 
SAM_1689.jpg

Aalsmeer

Het Flower Art Museum staat niet voor niets in Aalsmeer. Het dorp is beroemd vanwege de bloemen en de aanwezigheid van de grootste bloemenveiling ter wereld. In deze tentoonstelling wordt de relatie met bloemendorp Aalsmeer belicht aan de hand van kunstwerken.

Met werk van: Afke Borgman, Karin Borgman (afbeelding), Monic Persoon, Joost Veerkamp en Frits Vogel.

Geel.jpg
 
 

Collectie

Naast diverse tentoonstellingen presenteert het museum een uitgebreide en steeds wisselende collectie van kunst geïnspireerd op bloemen, planten en de natuur.