BINNENKORT IN FAM (zie onder)

 

zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019

Nature Art Fair

In het weekend van 18 en 19 mei wordt de eerste Nature Art Fair gehouden, een nieuwe kunstbeurs rond het thema bloemen en natuur in de kunst. De beurs vindt plaats op het terrein van het Flower Art Museum. Meer informatie op de website van de Nature Art Fair.


vrijdag 24 mei 2019

the art of music

Musici: Merel Vercammen, Vincent Houdijk en Wilco Oomkes

Tweede concert in onze reeks The Art of Music, met ditmaal een uniek improvisatieconcert aan de hand van de kunst in het museum. Lees meer


zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019

aalsmeer flower festival

Het Flower Art Museum is dit jaar één van de twee locaties van Aalsmeer Flower Festival. De andere locatie is tuinbouwmuseum de Historische Tuin. Voor het festival maken bloemsierkunstenaars bijzondere arrangementen met echte bloemen bij de kunstwerken in het museum. Dat belooft wat!
Het festival is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Lees hier meer over dit evenement.
Het museum is deze dagen alleen te bezoeken met een festivalticket.


vrijdag 28 juni 2019

lezing Bloemen in bloemrijke romans

Een lezing over bloemen in de literatuur door twee onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam. Deze avond vertellen dr. Jonneke Bekkenkamp en prof. dr. Karina Oskam-van Dalen, beiden verbonden aan de Faculteit der Geesteswetenschappen, over hun lopende onderzoek naar bloemen in de best verkochte en meest uitgeleende boeken die voor het eerst in het Nederlands zijn verschenen in de periode 2007-2012. De lezing vindt plaats in het kader van de tentoonstelling ‘De taal van bloemen’.

Aanvang: 20.00 uur.